Burgerparticipatie

Inspraak

Veranderingen in de leef- en werkomgeving hebben een grote impact. Het vertrouwde maakt plaats voor nieuwe plannen, wat zowel enthousiasme als zorgen oproept. Bent u enthousiast over de nieuwe ontwikkelingen? Maar wat vinden de bewoners ervan? 

Gemeenschapsdeelname is sinds de Omgevingswet 2021 wettelijk verplicht, en wij ondersteunen dit volledig. Wij streven naar tevredenheid bij zowel opdrachtgevers als bewoners en gebruikers. Pas als iedereen blij is, beschouwen wij ons werk als geslaagd.

Hoe gaan wij te werk?

  • Proactieve en duidelijke communicatie: We houden belanghebbenden tijdig op de hoogte en betrekken hen op een toegankelijke en persoonlijke manier.
  • Maatwerk voor verschillende projecten: Iedere belangengroep is uniek. We passen onze aanpak aan zodat iedereen zich gehoord voelt.
  • Balanceren van verschillende belangen: Opdrachtgevers, bewoners en ondernemers hebben uiteenlopende belangen. Als neutrale partij identificeren we deze en zoeken naar oplossingen voor eventuele conflicten in een vroeg stadium.
  • Gebruik van moderne technologie: We maken gebruik van eigentijdse communicatiemiddelen en digitale platforms.
  • Organiseren van inloopmomenten: We creëren mogelijkheden voor persoonlijke ontmoetingen, waar mensen vrij kunnen binnenlopen om hun vragen te stellen, zorgen te uiten en ideeën te delen.
 

Met deze aanpak zorgen we ervoor dat iedereen zich gehoord en betrokken voelt bij het proces, en we proberen zoveel mogelijk wensen van de stakeholders mee te nemen.

Bericht ons

Neem contact op met Ingenieursbureau Traject voor deskundig advies en ondersteuning bij uw civieltechnische projecten. Wij bieden duurzame en betrouwbare oplossingen.

Ingenieursbureau Traject